Neder-Betuwe sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

In de laatstgehouden raadsvergadering is besloten dat onze gemeente zich aansluit bij de Statiegeldalliantie en daarmee een belangrijk signaal geeft aan de Tweede Kamer: ga ook statiegeld heffen op alle PET-flessen en blikjes. In andere landen, zoals Duitsland, Denemarken en Noorwegen, gebeurt dit al en dat is merkbaar: veel minder zwerfafval en minder ‘plastic soep’ die zo schadelijk is voor mensen en dieren en het milieu.

Op 25 november 2017 startte de Statiegeldalliantie: organisaties uit Nederland en België slaan de handen ineen voor uitbreiding van statiegeldheffing door die ook in te voeren op alle PET-flessen en blikjes. In maart van dit jaar behandelt de Tweede Kamer het rapport ‘Kosten en effecten van statiegeld op kleine flesjes en blikjes’ in het Algemeen Overleg Circulaire Economie.

Meer informatie: https://statiegeldalliantie.org/