Mevrouw J. van Wijk-Gysbers uit Dodewaard 100 jaar

Ze was 27 februari 2018 een eeuw oud: mevrouw J. van Wijk-Gysbers uit Dodewaard.

Ze was gisteren een eeuw oud: mevrouw J. van Wijk-Gysbers uit Dodewaard. Burgemeester A.J. Kottelenberg bracht ‘s middags namens het gemeentebestuur felicitaties en bloemen bij de eeuweling die nog in een redelijke gezondheid verkeert.

Mevrouw J. van Wijk
Foto's door 3JetFotografie Ochten

De wieg van Jacoba Gysbers stond op 27 februari 1918 in Druten; ze is opgegroeid in het land van Maas en Waal. In 1950 trad zij in het huwelijk met Hendrik van Wijk. Hij kwam ‘van de overkant’, na het huwelijk gingen zij in Dodewaard wonen. Echtpaar Van Wijk kreeg een zoon en een dochter. Inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Haar man overleed in 1987. Mevrouw Van Wijk werkte in de huishouding en bij de jamfabriek. De heer Van Wijk had, naast zijn werk, een volkstuin, zodat hij iedereen in de familie kon voorzien van eigen groente.

Een kleindochter vertelt liefdevol over haar oma: “Het was, en is nog steeds, altijd erg gezellig bij oma. We komen er graag voor een babbeltje en een kopje koffie. Oma houdt van gezelligheid en bloemen. En met haar 100 jaar is ze nog best adrem”.

Mevrouw Van Wijk
Mevrouw Van Wijk temidden van (een deel van) de familie

Afgelopen zondag is de verjaardag van mevrouw Van Wijk uitgebreid gevierd met een feest. “Er was bijna 80 man gekomen. Ook al zat oma in een rolstoel omdat ze een paar weken geleden is gevallen, ze heeft van begin tot eind genoten”.

Ook van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland ontving de jarige gelukwensen.