Laanboomhuis, visitekaartje van Agro Business Centre in Opheusden

“2030 het toonaangevend Laanboomcentrum van Europa zijn” is een doelstelling van Tree Centre Opheusden (TCO).

Inmiddels is voor het Laanboomhuis een subsidie van de provincie Gelderland verkregen. Tijdens de algemene ledenvergadering van TCO op maandagavond 5 februari hebben de leden van Tree Centre Opheusden goedkeuring gegeven voor de realisatie van het Laanboomhuis 2020 (bij het ABC -Agro Business Centre- in Opheusden).

Op het terrein komt nabij de rotonde met de Dodewaardsestraat het ‘Laanboomhuis’ voor fysieke, maar vooral ook virtuele handel, een representatieve ontvangstruimte, een showtuin en een plek voor scholing en innovatie.

De komende maanden werken TCO, gemeente Neder-Betuwe en andere stakeholders samen de plannen uit. Zo wordt het hele cluster van boomkwekers en gerelateerde bedrijven en organisaties versterkt. Overheid en bedrijfsleven werken hier optimaal samen aan de streekverbetering in de vorm van onderzoek en innovatie. De provincie Gelderland heeft daarom een subsidie beschikbaar gesteld.

Het laanboomgebouw leidt tot een openbare ontmoetingsplek voor alle partijen en wordt gesteund door het Laanboompact van overheid en bedrijfsleven. Het is daarmee een toonbeeld van een publiek-private samenwerking. Er zullen geen commerciële activiteiten in het Laanboomhuis plaatsvinden maar onderwijs- en onderzoeksinstellingen hebben al laten weten graag van het gebouw gebruik te maken.

Het ABC, gelegen in het gebied tussen de Linge en de Betuweroute/A15 ten westen van de Dodewaardsestraat, is een bedrijvenpark in wording voor ondernemingen die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd. Er zijn gesprekken met meerdere bedrijven die serieuze interesse hebben getoond in bedrijfsontwikkeling op het ABC.

a.i. laanboomgebouw
Het gebouw zal anders zijn dan deze impressie