KakAanpak: Stand van zaken 7 februari 2018

Kak ongemak en Kak druk

KakAanpak

In deze rubriek houden wij u tweewekelijks op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente!

Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats?  Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl

Kak ongemak

De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij. We ontvingen al diverse meldingen, klachten en suggesties over het uitlaten van honden en hondenpoep.

Vanuit Opheusden is gevraagd aandacht te besteden aan de gevolgen van hondenpoep op de stoep voor mensen die in een rolstoel zitten. Om mensen bewust te maken dat ze de drollen op moeten ruimen. Poep onder de schoen is niet fijn maar mensen in de rolstoel hebben poep vanaf de stoep gelijk aan de handen zitten!

Cartoon

Ook Aafke uit Dodewaard bespeurde KAK ongemak. Wij ontvingen deze mail van haar:

"Beste gemeente,
Ik ben Aafke en ik ben 9 jaar. Mijn vraag is: waarom licht er zo veel hondenpoep op straat? Toen ik vandaag naar de bibliotheek ging zag ik wel 16 hondendrollen, terwijl dat maar een klein stukje is. Maar ik heb misschien een idee: kunnen jullie de baasjes van de honden geen boeten geven als ze de hondendrollen niet opruimen?
Groeten Aafke."

KAKaanpak antwoordde als volgt:

".......Wij kunnen de baasjes zeker een boete geven als ze de drollen van hun hond niet opruimen. Dat doen we ook al. Je zult misschien wel begrijpen dat dat lastig is want we moeten het wel net zien, dat een hond gaat poepen en dat het baasje het dan laat liggen. Onze controleurs staan soms lang te wachten. Maar dat doen ze graag. We zullen doorgeven dat in en rond jouw straat extra gecontroleerd moet worden. Hopelijk helpt het. En als je zelf ziet dat iemand een hondendrol niet opruimt, mag je er natuurlijk iets van zeggen. Maar ….. alleen als je dat durft hoor!...."

Kak druk

Niet opgeruimde hondenpoep veroorzaakt ergernis voor alle mensen. Jong, oud, met en zonder hond! Samen werken aan oplossingen is de moeite waard. Dit jaar wil KAKaanpak de druk op de opruimplicht verhogen. Niet alleen met controles en boetes maar ook door in te zetten op een gezamenlijke norm waarbij iedereen vanzelfsprekend de eigen hondendrol opruimt! Gewoon omdat dat wel zo hygiënisch en fatsoenlijk is. En omdat dit de enige manier is om de overlast in ons woongebied terug te dringen! De betrokkenheid van alle burgers is daarbij belangrijk. Wij hebben uw meldingen, suggesties en medewerking hard nodig.

Van KAKaanpak alvast applaus voor het goede initiatief van Aafke!