Juf Mirjam krijgt boek ‘Alles Over Windenergie’

voor de schoolbibliotheek

Vorige week overhandigden Richard Verwoert en Frits van Merkesteijn van de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom aan juf Mirjam van basisschool Het Kompas in Kesteren het boek ‘Alles over windenergie’. Voor de schoolbibliotheek. Als dank voor het meedoen van groep 8 aan de KinderEnergieQuiz met slagzinwedstrijd die de coöperatie had uitgezet onder alle groepen 8 van de Neder-Betuwse basisscholen.

Milan’s vooruitziende blik

Milan uit groep 8 kreeg van de coöperatieleden een pluim voor zijn slagzin ‘Meer windmolens en zonnepanelen, om de stroom beter te verdelen’ en het aantal van 14 windmolens dat hij voor Neder-Betuwe in petto had. “Als dat zou lukken om naast de huidige 4 er nog 10 toe te voegen, dan zou dat samen met de vele zonnepanelen er enorm aan bijdragen om onze prachtige gemeente zo snel mogelijk energie-neutraal te maken” aldus Van Merkesteijn.

Meer informatie over de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom: www.rivierenstroom.eu en de Facebookpagina NBC Rivierenstroom.

De KinderEnergieQuiz in januari 2018 was een initiatief van de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom en voor alle leerlingen van groep 8 op de Neder-Betuwse basisscholen. De deelnemende scholen kregen alle het boek.