Hebt u een goed idee voor een nog mooier Neder-Betuwe?

Wie weet wint uw inzending de 10.000 euro die beschikbaar is voor de uitvoering

Een aantal inzendingen is binnen maar die van u kan er nog bij: een mooi idee om Neder-Betuwe nog mooier te maken. Doe mee aan de prijsvraag die Landschapsfonds Neder-Betuwe voor het vierde jaar uitschreef en waarvoor gebiedsontwikkelaar K3Delta € 10.000 beschikbaar stelt elk jaar. Inwoners, organisaties en bedrijven zijn welkom om ideeën aan te dragen. Inzendingen zijn tot en met 18 maart 2018 welkom.

Waarover mag het allemaal gaan? Een paar voorbeelden: een wandelpad ergens in Neder-Betuwe, bankjes, vlonders, aanplant van bomen en struiken. Of misschien lesmateriaal over het landschap of groen. Of iets heel anders. Het kan gaan over een permanente voorziening maar iets tijdelijks kan ook. U mag het zeggen. Als maar veel inwoners er plezier van kunnen hebben.

K3Delta

K3Delta, gespecialiseerd in duurzame gebiedsontwikkeling bij de winning van zand, grond en klei, is bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 sprak het bedrijf met de gemeente Neder-Betuwe af om in de komende jaren verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen. Daarbij gaat het onder andere om de aanleg van het nieuwe Landgoed Lingedael als groen gebied tussen park Lingemeer en de snelweg A15/Betuwespoorlijn, en om een doorgaande fiets- en wandelroute langs de Linge.

Elk jaar 10.000 euro

Elk jaar stelt K3Delta een bedrag van € 10.000,- beschikbaar om ook ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen uit de gemeente te realiseren die Neder-Betuwe nog mooier maken. De voorgaande jaren kwamen er prachtige ideeën binnen. Zo won het afgelopen jaar het plan van Jantine de Krieger en Patricia van Dijk. Zij hadden het idee voor een educatieve natuur-speeltuin in de wijk Groenendaal in Kesteren. Dit idee werd unaniem gekozen door het comité van aanbeveling en wordt nu verder uitgewerkt. Eerder kwam er een  wandelpad in Dodewaard en een wandelpad langs de Linge in Opheusden.

Stuur uw reactie uiterlijk 18 maart 2018 in

Nu is er dus weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Wij vragen ook aan de inzenders van ideeën uit voorgaande jaren die niet wonnen om opnieuw mee te doen. Stuur uw idee zo gedetailleerd mogelijk in, uiterlijk op 18 maart 2018. Vermeld erbij: ‘Landschapsfonds Neder-Betuwe’. U kunt uw idee per post of per mail insturen. Het postadres is: K3Delta, t.a.v. Luuk Donderwinkel, Postbus 200, 6660 AE Elst (Gld). Mailen kunt u doen naar l.donderwinkel@k3delta.nl. Heeft u nog vragen, ook dan kunt u terecht bij Luuk Donderwinkel via 024 348 88 33 of via het hiervoor genoemde e-mailadres.

Comité van aanbeveling

Na sluiting van de inzendingstermijn neemt het comité van aanbeveling, met daarin vertegenwoordigers van de gemeente Neder-Betuwe, Het Geldersch Landschap en K3Delta, een  besluit welk idee wordt uitgevoerd. Belangrijk is onder andere dat van het uit te voeren plan veel mensen plezier kunnen hebben en dat het Neder-Betuwe mooier maakt. Ook moet het goed uitvoerbaar zijn en indien nodig ook goed te onderhouden.