Fleur: ‘Ik heb een droom over stroom…’

Uitreiking prijzen KinderEnergieQuiz Neder-Betuwe

‘Ik heb een droom over stroom. Opgewekt uit de rivier, wat leven we zuinig hier.’ Met deze prachtige slagzin en negen vragen goed won Fleur van Maren (11) uit Ochten, leerling van basisschool Rehoboth aan de Plataanstraat, de KinderEnergieQuiz.

Wethouder Rob Benschop van Neder-Betuwe deelde de prijs uit, een Waka-Wakalamp die je kunt opladen met zonne-energie. De tweede prijs, een knijpkat, was voor Imke Wiesenekker. Alle andere deelnemers kregen een groene mini-kliko als pennenhouder. De school kreeg voor de bibliotheek het boek ‘Alles over windenergie’.

De KinderEnergieQuiz in januari 2018  was een initiatief van de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom en voor alle leerlingen van groep 8 op de Neder-Betuwse basisscholen.

Met de vragen leren de kinderen veel over energiebronnen en of die wel of geen afval opleveren, over hoe je de natuur schoon houdt en hoe je met zon, wind en water energie kunt opwekken. Jong geleerd, dat is belangrijk voor onze (duurzame) toekomst. Meer informatie over de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom: www.rivierenstroom.eu en de Facebookpagina.

KinderEnergieQuiz
Wethouder Rob Benschop heeft net de Waka-Wakalamp aan Fleur van Maren uitgereikt

Foto door Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom