Even voorstellen… uw wijkagent!

Peter van Hal, Martin Bekkenk en Tristan van Leeuwen

Sinds januari heeft de gemeente drie nieuwe wijkagenten. Wellicht heeft u deze heren al eens in uw wijk of op social media gezien, toch stellen ze zich kort aan u voor.

Wijkagenten
Peter, Martin en Tristan

Peter van Hal (29) is de wijkagent voor Ochten, IJzendoorn en Echteld. Hij heeft een opleiding in sportmanagement gevolgd, maar wilde op een bepaald moment toch iets anders. Mensen uit zijn omgeving hebben hem geadviseerd bij de politie te solliciteren. In 2014 heeft hij de politie-opleiding afgerond. Een leuk detail: nu ‘collega-wijkagent’ Tristan van Leeuwen was zijn coach tijdens zijn opleiding.

Peter heeft de laatste twee jaar zijn voorganger wijkagent Geurt Berends waargenomen. Aan Geurt had hij een goed voorbeeld van hoe je als wijkagent aanspreekbaar kunt zijn en bij de mensen binnen kunt komen. Dat vindt Peter ook de leuke aspecten van zijn functie: “Tussen de mensen zijn. Zichtbaar, benaderbaar en vertrouwd. Samen moeten we het doen, zeg ik altijd.”

Peter is actief op social media: volg hem op Instagram #wijkagent-peter en op Twitter @Peter_Wijkagent.

Martin Bekkenk (46) heeft Dodewaard en Opheusden als verzorgingsgebied. Hij heeft geleerd voor bakker en heeft zelfs een eigen bakkerij gehad. In 1999 is hij –intern in Lochem- begonnen aan de politie-opleiding. Martin heeft geruime tijd dienst gedaan in Tweestromenland en diverse wijken waargenomen. Ook was hij tijdens de vluchtelingenopvang wijkagent in Heumensoord. Daarna ging hij naar team De Waarden (Tiel) en is hij vanaf januari voor Dodewaard en Opheusden het aanspreekpunt.

Wat vindt Martin bijzonder of opvallend aan zijn werk als wijkagent in Neder-Betuwe? “Het samenwerken. Neem als voorbeeld de WhatsApp-groepen. Mensen hebben nog wat over voor hun dorp”.

Martin is te vinden op Twitter: @MartinWijkagent, maar ook op Instagram: #martin_wijkagent.

Voor Kesteren is Tristan van Leeuwen (32) verantwoordelijk. Gevraagd naar zijn loopbaan vertelt hij dat hij uit een politie-gezin komt. “Mijn vader is politie-agent en wilde absoluut niet dat ik in zijn voetsporen zou treden”. Na de havo ging Tristan toch naar de politie-opleiding. Hij volgde de opleiding in de hele regio Gelderland-Zuid en heeft stage gelopen in onder andere Nijmegen en Buren. Vervolgens kwam hij op het grondgebied van Tiel te werken en daar heeft hij zo’n beetje alles gedaan op het gebied van politie-werk. “Behalve de heli en de paarden”.

Tristan ervaart een prettige sfeer bij de inwoners van Neder-Betuwe. En wat voor hem ook belangrijk is: “De inwoners weten me gelukkig goed en snel te vinden”.

Volg Tristan op Instagram: #wijkagent_tristan en op Twitter: @wijkagt_Tristan

Peter, Martin en Tristan zijn dus te volgen op de sociale media, maar u mag ook een mail sturen:

Er staat tevens informatie over de wijkagenten op de website www.politie.nl, onder het tabblad ‘mijn buurt’.