Neder-Betuwe nu ook JOGG-gemeente

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht.

Neder-Betuwe is officieel een JOGG-gemeente geworden. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het is een landelijke aanpak die op lokaal niveau samen met publieke en private partijen wordt opgepakt. Met als doel om overgewicht bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 19 jaar tegen te gaan. De gemeente vervult een spilfunctie en Joris Maier is de JOGG-regisseur.

Overgewicht bij jongeren is een groeiend probleem. Een op de zeven kinderen heeft overgewicht. In Neder-Betuwe zijn het er zelfs nog meer. Via JOGG gaan partijen via allerlei projecten ervoor zorgen dat gezonder eten en meer bewegen voor kinderen makkelijker en aantrekkelijker wordt. Samen naar een gezonde omgeving.

Vervolgtraject

In samenwerking met lokale partners wordt een plan van aanpak opgesteld en in maart volgt de officiële spectaculaire kick off; dat is tijdens de Week voor de gezonde jeugd waarbij met name scholen intensief betrokken worden.

JOGG
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op 11 december 2018 door wethouder Herma van Dijkhuizen en Joris Maier is gemeente Neder-Betuwe officieel  een JOGG-gemeente geworden.

JOGG
Na de ondertekening gelijk door naar het plein voor het gemeentehuis met z’n echte schaatsbaan die er t/m 5 januari ligt; het is een initiatief van Winkeliersvereniging Opheusden.