Kindpakket Neder-Betuwe: groeiend aantal aanvragen in een half jaar tijd

December, maand van de overzichten. Hoe staat het met het Kindpakket Neder-Betuwe?

Ruim een half jaar na de start, in juni 2018, blijkt dat steeds meer gezinnen een aanvraag doen voor hun kind. Ook al hebben zij geen geld, via het Kindpakket kunnen hun kinderen toch in nieuwe eigentijdse kleding naar school, op zwemles of naar de sportclub, naar ballet of op muziek. En het aantal aanvragen stijgt.

Joris Maier

Joris Maier, aanspreekpunt voor het Kindpakket Neder-Betuwe somt op: “Ik heb ruim160 aanvragen ontvangen voor een kledingpakket, ook nog 12 voor een verjaardagsbox, 26 aanvragen voor zwemles, 97 aanvragen voor sport. Verder heb ik 45 gezinnen kunnen doorverwijzen richting Stichting Leergeld voor een fiets, laptop of schoolreisje.” Dat laatste aantal is overigens wellicht hoger omdat gezinnen ook rechtstreeks terecht kunnen bij Stichting Leergeld.

Genoemde aantallen zijn gebaseerd op de werkelijke aanvragen tot en met december; in de officiële verantwoording staan alleen de aanvragen die bij de gemeente al zijn gefactureerd door de diverse partijen.

Sport en cultuur

Voor sporten werd via het Kindpakket voor 97 jonge inwoners een aanvraag ingediend; dat verloopt via het  Jeugdsportfonds waarmee gemeente Neder-Betuwe al langer werkt. Het aantal aanvragen stijgt: in 2016 werden 51 aanvragen gedaan, in 2017 waren het er al 88 en nu, in 2018, staat de teller op 97. Het enige waar Joris graag een hoger aantal zou willen zien is cultuur. “Het aantal aanvragen is 12 en dat mag best nog hoger! Dus ouders: muziek- of balletles of een schilderclub voor uw kind: doen! Het is leuk en belangrijk voor het kind!”

Kledingpakketten

Wethouder Herma van Dijkhuizen geeft aan blij te zijn met het aantal uitgegeven kledingpakketten. “Je kunt je afvragen: is dit een feestelijk resultaat of juist schrijnend omdat al zoveel mensen er een beroep op moesten doen? Voor nú houd ik het op een feestelijke mijlpaal! Het toont aan dat ouders en verzorgers de weg weten te vinden naar deze prachtige voorziening en naar al die andere mogelijkheden die zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen.”

Aanvraag makkelijk te regelen

Een aanvraag via het Kindpakket is simpel te regelen. Neem contact op met Joris Maier via e-mail kindpakketnederbetuwe@gmail.com of tel. 06-48072563. Meer informatie is ook elders op onze website te vinden.