Jeugdbrandweer, iets voor jou?

In heel Nederland zijn er al meer dan 150 jeugdbrandweerkorpsen. Ook in Neder-Betuwe is er een. En hier zoeken we jongens en meisjes om ons team aan te vullen, want ieder jaar vertrekt een aantal leden omdat ze 18 jaar geworden zijn.

Fikkie stoken? Ja, maar natuurlijk ook blussen, mensen en dieren redden en leren hoe je veilig handelt in een onveilige situatie.

Wedstrijdjes doen? Ook dat, maar het gaat niet alleen om winnen! Ook leren van elkaar, ervaring opdoen en een teleurstelling verwerken hoort bij de jeugdbrandweer.

Kortom, bij de jeugdbrandweer maak je kennis met de brandweer, in theorie en praktijk. Je vergroot je kennis van brandbestrijding, het voorkomen van brand en hulpverlening. En wie weet groei je wel door naar de volwassen brandweer, want met de opleiding van de jeugdbrandweer heb je al een voorsprong in kennis en ervaring bij de opleiding ‘Manschap A’.

Jeugdbrandweer in actie

Interesse?

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en woon je in de gemeente Neder-Betuwe? Lijkt het je leuk om bij de jeugdbrandweer te komen? Of wil je eerst iets meer weten? Je kunt contact opnemen met jeugdleider Dik Jansen (tel: 06-50241705) of mailen naar nederbetuwe@jeugdbrandweer.nl. Op de website van de stichting Jeugdbrandweer Nederland (www.jbnl.nl) lees je meer informatie over de jeugdbrandweer in Nederland.