Goud voor echtpaar J.H. Beckker-Soijo uit Opheusden

op donderdag 27 december 2018

Op donderdag 27 december 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer J.H. Beckker (Johan) en mevrouw M.J.D. Beckker-Soijo (Desi) uit Opheusden trouwden in de gemeente Zutphen. Namens de gemeente bracht wethouder Herma van Dijkhuizen het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Beckker

De heer Beckker zag 76 jaar geleden het levenslicht in Buitenzorg (tegenwoordig Bogor, Indonesië), mevrouw Beckker-Soijo kwam 70 jaar geleden ter wereld in Meester-Cornelis (Jakarta, Indonesië).

Kort na het huwelijk kreeg Johan Beckker werk en een woning in Opheusden. En dat is de woning waar het echtpaar al die jaren nog steeds woont. Echtpaar Beckker kreeg drie dochters en vijf kleinkinderen. Mevrouw Beckker zorgde ervoor dat het in het gezin op rolletjes liep, terwijl de heer Beckker administratief werk deed bij een woningstichting in de regio, als laatste Woningstichting Valburg. Johan Beckker is in Opheusden ongetwijfeld ook bekend als (voormalig) lid van het Oranjecomité.

Met de kinderen gaan Johan en Desi als traditie chinees eten om stil te staan bij het gouden huwelijksjubileum. Maar in juli heeft het echtpaar met een groter gezelschap al stilgestaan bij deze mijlpaal.

Echtpaar Beckker
Foto's door 3JetFotografie Ochten