Goed voornemen voor het nieuwe jaar: doe mee aan IkPas

Durft u de uitdaging aan? Vanaf 1 januari 30 dagen geen alcohol. Doe mee!

Durft u de uitdaging aan? Vanaf 1 januari 30 dagen geen alcohol. Doe mee! Inwoners en ook bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen kunnen zich vanaf dit moment inschrijven op www.ikpas.nl/inschrijven.

Burgemeester met bandje IkPas
Burgemeester Jan Kottelenberg doet ook mee met IkPas: vanaf 1 januari 30 dagen geen alcohol. Op 18 december meldde hij zich aan vanachter zijn computer. Deze keer eens niet op de foto met de ambtsketen maar het blauwe armbandje! Als teken van IkPas.

Even pauze

Alcoholgebruik 30 dagen op pauze, leidt tot minder drinken op lange termijn. IkPas is een succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers hun alcoholgebruik op pauze zetten. Het zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in jouw leven en het zorgt ervoor dat veel deelnemers zich ook op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die wil meedoen, kan zich aanmelden via www.ikpas.nl/inschrijven.

IkPas

Wat levert IkPas op?

Mensen die de afgelopen jaren meededen aan IkPas, merken verschillende positieve effecten:

• het bespaart geld;
  • je krijgt een betere huid;
  • je voelt je lichamelijk en mentaal fitter;
  • je slaapt beter.

Uitgebreide informatie over alle resultaten in 2018 staat op www.ikpas.nl.

IkPas – Dry January - Tournee Minerale - OcSober

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie die Stichting Positieve Leefstijl organiseert met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië.

Een fris begin van het nieuwe jaar

Alle acties hebben een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging die je met jezelf aangaat. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en steeds meer bedrijven in Nederland de actie lokaal en regionaal uit. Op 1 januari start de 30-dagen campagne. Op 6 maart kun je ook meedoen aan de 40-dagencampagne.

FrisValley

Gemeente Neder-Betuwe doet mee met deze campagne. Dat is mogelijk door aan te sluiten bij FrisValley, het regionale alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.