Gemeente Neder-Betuwe verwelkomt Moos, de 24.000ste inwoner

Burgemeester gaat op kraambezoek.

Met de geboorte van Moos Heddema uit Kesteren op 18 december 2018 telt gemeente Neder-Betuwe 24.000 inwoners. Een mijlpaal. Burgemeester Jan Kottelenberg bracht op oudejaarsdag 2018 een bezoek aan deze nieuwe inwoner en zijn ouders.

Familie Heddema
De 24.000ste inwoner van Neder-Betuwe: Moos met zijn ouders en zussen en burgemeester Jan Kottelenberg.

Burgemeester Kottelenberg: “24.000 inwoners, het zat er aan te komen maar we wisten natuurlijk niet precies wanneer. Door dit aantal zijn we ineens een middelgrote gemeente geworden. Maar ik vind het vooral mooi dat de geboorte van zo’n klein baby’tje naar dit ‘grote getal’ leidt. Ik wens de kleine Moos samen met zijn ouders veel geluk!”

Groeigemeente

Neder-Betuwe is een groeigemeente op vele fronten. Er worden veel huizen gebouwd en mensen willen er graag (blijven) wonen. Ook ondernemers vestigen zich graag in de gemeente; alle industrieterreinen zijn volop in gebruik. Verder is de gemiddelde leeftijd van de inwoners relatief ‘jong’ en worden er veel kinderen geboren. Het aantal inwoners van Neder-Betuwe in de afgelopen jaren per 1 januari is: in 2016 - 23.049, In 2017 - 23.303 en in 2018 - 23.615.

Arbeidsmigranten

Ook de inschrijving van de vele arbeidsmigranten is debet aan de groei. Wethouder Nees van Wolfswinkel die hiervoor verantwoordelijk is, geeft aan: “Die inschrijving verloopt uitstekend dank zij de medewerking van de werkgevers en de uitzendbureaus. Hierdoor zijn wij in staat om de huisvesting van deze arbeidsmigranten op een dusdanige manier te regelen dat de woningmarkt voor de inwoners van Neder-Betuwe niet wordt verstoord.” Van Wolfswinkel: “Maar vooral mijn hartelijke gelukwensen voor de familie Heddema met de geboorte van hun zoon Moos.

Moos Heddema
Foto's door 3JetFotografie Ochten