Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar H.C. van Kalkeren-van Zetten uit Ochten

op donderdag 23 augustus 2018

Op donderdag 23 augustus 2018 ging burgemeester A.J. Kottelenberg met een boeket bloemen op de koffie bij de heer H.C. (Henk) van Kalkeren (72 jaar) en mevrouw F.E. (Francien) van Kalkeren-van Zetten (68 jaar) uit Ochten om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum. Het was namelijk vijftig jaar geleden dat het echtpaar in Lienden trouwde.

Echtpaar Van Kalkeren

Henk is geboren in Maurik, Francien zag het levenslicht in Lienden. Op de dag van het huwelijk kregen ze een heel mooi cadeau: er was een woning beschikbaar in Ochten! Henk en Francien hebben een weekje ingewoond en zijn daarna naar Ochten gegaan. In Ochten zijn ze slechts één keer van adres veranderd.

Echtpaar Van Kalkeren heeft een zoon en een dochter gekregen en ook nog twee kleinkinderen.

Mevrouw Van Kalkeren werkte voor haar trouwen bij café Van Blijderveen in Ingen, waar ze verschillende dingen deed: bardiensten, maar bijvoorbeeld ook auto’s poetsen. Na het trouwen werkte ze een tijd bij een bedrijf voor diepvriesmaaltijden en bijna 12 jaar in de thuiszorg. Mijnheer Van Kalkeren stond zo’n 10 jaar op de pont, maar velen zullen hem kennen als postbode, want dat deed hij ongeveer 30 jaar! Tegenwoordig zijn de heer en mevrouw Van Kalkeren beiden actief met vrijwilligerswerk op het sportpark: Henk bij het onderhoud en Francien draait bardiensten.

‘Van een bruiloft komt een bruiloft’, dat past goed bij de eerste ontmoeting van de heer en mevrouw Van Kalkeren. “We hebben elkaar ontmoet bij een bruiloft van familie. En na een verkeringsperiode zijn wij dus ook in het huwelijksbootje gestapt”, zegt mevrouw Van Kalkeren.

Echtpaar Van Kalkeren viert het gouden huwelijksjubileum door gezellig met familie en enkele kennissen uit eten te gaan.

Echtpaar Van Kalkeren
(Foto's door 3JetFotografie Ochten)