Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar G.J. van Alfen-Meurs uit Kesteren

op donderdag 16 augustus 2018

Op maandag 20 augustus 2018 ging wethouder Herma van Dijkhuizen op de koffie bij de heer G.J. (Gijp) van Alfen (71 jaar) en mevrouw M.H. (Ria) van Alfen-Meurs (69 jaar) uit Kesteren om hen te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum. Enige dagen eerder, op donderdag 16 augustus 2018, was het vijftig jaar geleden dat het echtpaar in Kesteren trouwde.

Echtpaar Van Alfen
(Foto's door Laura Pouwer)

Gijp is geboren in Tiel, Ria zag het levenslicht in Kesteren. Na het huwelijk heeft echtpaar Van Alfen enige jaren in Lienden gewoond, maar kwam al snel in Kesteren terecht. Het echtpaar kreeg twee zoons en een kleindochter.

De heer Van Alfen heeft altijd in de teelt en handel van groente en fruit gewerkt. Mevrouw Van Alfen werkte onder andere bij PCMD, de plaatselijke supermarkt en in de eigen groente- en fruitzaak van het echtpaar. Inmiddels is Ria van Alfen ook al zo’n 13 jaar als vrijwilliger aan het werk als gastvrouw in het Tielse ziekenhuis.

De heer Van Alfen hoeft niet lang na te denken over de eerste ontmoeting: “Dat zal op de ijsbaan geweest zijn”. Na een korte verkeringstijd stapten Gijp en Ria in het huwelijksbootje.

Echtpaar Van Alfen heeft inmiddels met familie en vrienden nog uitgebreid stilgestaan bij het gouden huwelijksjubilem.

Echtpaar Van Alfen