Waarschuwing Stationsstraat Kesteren

Burgemeester A.J. Kottelenberg heeft op basis van artikel 13b van de Opiumwet de bevoegdheid een pand waarin een hennepkwekerij is aangetroffen een officiële waarschuwing te geven of te sluiten.

Onlangs is aan de Stationsstraat in Kesteren een hennepkwekerij aangetroffen waarin 300 planten hebben gestaan. De eigenaar van het pand heeft een officiële waarschuwing gekregen.

Burgemeester A.J. Kottelenberg heeft op basis van artikel 13b van de Opiumwet de bevoegdheid een pand waarin een hennepkwekerij is aangetroffen een officiële waarschuwing te geven of te sluiten. Dit is afhankelijk van de ernst van de overtreding en eventuele eerdere overtredingen.

Gevaar hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen zijn brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Daarnaast geven de kwekerijen overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter.

Melding doen

Wanneer inwoners informatie of tips hebben over hennepkwekerijen, dan kunnen zij dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.