Nees van Wolfswinkel Koninklijk onderscheiden

Bij afscheid als raadslid en installatie als wethouder

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 april 2018 speldde burgemeester A.J. Kottelenberg bij de heer N. van Wolfswinkel uit Opheusden de versierselen op die behoren bij de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander verleende deze onderscheiding bij Koninklijk Besluit van 19 april 2018, nummer 2018000728.

Nees van Wolfswinkel (59) ontvangt deze onderscheiding omdat hij op een goede wijze gedurende ruim 25 jaar als raadslid de belangen van de gemeente heeft behartigd. Van 1982 tot 1995 was hij raadslid voor de Staatkundig Gereformeerde Partij in de toenmalige gemeente Kesteren en van 2006 tot 26 april 2018 voor dezelfde partij in de huidige gemeente Neder-Betuwe.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 werd hij herkozen als raadslid en tijdens de  raadsvergadering van 26 april werd hij verkozen en benoemd als wethouder van de gemeente Neder-Betuwe en nam hij dus afscheid als lid van de gemeenteraad.

Burgemeester Kottelenberg geeft bloemen aan mw.Van Wolfswinkel; midden: Nees van Wolfswinkel die zojuist is onderscheiden.

Burgemester Kottelenberg heeft de versierselen bij Nees van Wolfswinkel opgespeld.
De bloemen zijn voor echtgnote Alie.

Nees van Wolfswinkel heeft zojuist zijn Koninklijke Onderscheiding ontvangen

De nieuwe decorandus.