Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar S. van Beem-Wijkniet uit Opheusden

op dinsdag 3 april 2018

Op dinsdag 3 april 2018 was het vijftig jaar geleden dat de heer S. (Simon, 68 jaar) van Beem en mevrouw M. (Marie, 66 jaar) van Beem-Wijkniet uit Opheusden trouwden in Lienden. Namens de gemeente bracht wethouder Hans Keuken het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Beem
Foto's door 3JetFotografie Ochten

De heer Van Beem is geboren in Zoelen, de wieg van mevrouw Van Beem stond in Lienden. Het echtpaar is na het huwelijk in de regio gebleven. Eerst een tijdje in Lienden, daarna naar Ommeren en inmiddels alweer 40 jaar in Opheusden, op hetzelfde adres. De familie van Beem bestaat uit een groot gezin: er kwamen zeven kinderen en inmiddels is het gezin gegroeid met 22 kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Er zijn er zelfs nog drie op komst. En wat mevrouw Van Beem ook bijzonder vindt: “Mijn moeder van 94 jaar is ook nog in leven!”

Mevrouw vindt het fijn dat ze vanwege haar nog jonge leeftijd voor haar kinderen en kleinkinderen een waardevolle gesprekspartner kan zijn. “We hebben best veel meegemaakt, dus met de levenservaring hoop ik open en eerlijk de kinderen en kleinkinderen advies en raad te geven. En volgens mij waarderen ze dat wel. Mijn schoonzoon noemde mij gisteren nog ‘de liefste schoonmoeder’”, vertelt mevrouw Van Beem lachend.

Simon van Beem is jarenlang chauffeur geweest in het bedrijf van zijn vader. Daar reed hij op het buitenland. Even is de uitstap naar vertegenwoordiger gemaakt, maar mijnheer Van Beem kwam toch weer terug naar het chauffeursvak. Al was het dan voornamelijk in Nederland. Marie van Beem heeft direct na het trouwen de zorg van het gezin op zich genomen. Na enkele jaren is ze demonstratrice bij het welbekende Tupperware geworden. Toen de kinderen groter waren, heeft mevrouw de stap naar manager gemaakt. “Dat was een goede stap, ik heb er veel geleerd”. Helaas maakten lichamelijke problemen dat mevrouw de managersfunctie met pijn in het hart neer heeft moeten leggen, maar ze is toch nog wel een tijd demonstratrice gebleven.

De eerste ontmoeting staat mevrouw Van Beem nog helder voor de geest: “ik woonde op een boerderij en Simon kwam regelmatig aardappels verkopen voor de dieren. Mijn zus en ik hielpen mee om de zakken aardappels van de wagen te laden en iedere keer als Simon mijn zak pakte, dan keek hij me aan”. Al snel kregen Simon en Marie verkering en dat leidde weer tot een huwelijk.

Echtpaar Van Beem

Op de dag van het huwelijksjubileum is iedereen van harte welkom. Op een later moment viert echtpaar Van Beem feest met de familie.