Welkom op de Klimaattop op 11 oktober

17.00 uur in gemeentehuis Neder-Betuwe

Ja, u leest het goed: Neder-Betuwe houdt een KlimaatTOP. Zijn mevrouw Merkel, premier Rutte en andere zwaargewichten dan ook uitgenodigd? zult u denken. Komt Greenpeace ook en staat de pers te dringen voor de deur?

Nee. Hoewel ze van harte welkom zijn om hun inbreng te geven, is deze bijeenkomst vooral bedoeld voor onze eigen inwoners en bedrijven, verenigingen, kerken en organisaties. Wij willen  graag met hen op de namiddag en avond van 11 oktober praten over wat wij samen kunnen doen voor ons klimaat, binnen onze eigen invloedssfeer.

Niet piekeren over het klimaat maar pieken! Het liefste met z’n allen.

Programma

De Klimaattop begint om 17.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Herman Gerritsen, portefeuillehouder duurzaamheid, opent de avond. Er zijn workshops en stands over onder andere duurzaamheidsleningen, woningisolatie en zonnepanelen. Op het programma staat uiteraard ook een maaltijd via een buffet.

Kunt u pas in de loop van de avond aanschuiven? Wees welkom!

Reinier van den Berg, weerman (foto: Joost Ooijman)

Spreker en gespreksleider is klimatoloog Reinier van den Berg - zelf noemt hij zich liever weerman - een bekend gezicht als het gaat om weer en klimaat.

Bekijk hier de poster.

De Klimaattop is vanaf 17.30 uur ook live te volgen via deze link: https://neder-betuwe.notubiz.nl/live

Doelen van de Klimaattop

Waarom deze Klimaattop? Gemeente Neder-Betuwe heeft in zijn duurzaamheidsbeleid vastgelegd om zich in te zetten voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De gemeentelijke gebouwen moeten in 2020 al minimaal 50% duurzame energie van hun verbruik opleveren. Ook zijn de doelstellingen van het Gelders Energie Akkoord onderschreven. Gemeente Neder-Betuwe wil uiterlijk in 2050 volledig energieneutraal zijn. De gemeente wil daarmee zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat lukt alleen als de inwoners meewerken aan dit doel. Samen de schouders er onder zetten. Wij rekenen u voor dat het daarnaast slim kan zijn voor uw eigen portemonnee.

Samen verantwoordelijkheid nemen

Wij nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in duurzaamheid, isolatie van woningen en bedrijven, opwekken van nieuwe vormen van energie. Praat mee over de richtingen die we als gemeente kunnen inslaan, maar ook welke maatregelen u zelf kunt treffen om minder energie te verbruiken en zelf duurzame energie op te wekken. Ook klimaatadaptatie, dat wil zeggen het klimaattoekomstbestendig maken van onze leefomgeving, staat op het programma. Kortom hoe kunnen we onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Inwoners, ondernemers, politici en vertegenwoordigers van verenigingen, kerkgenootschappen en instellingen: wij rekenen op u opwoensdag 11 oktober vanaf 17.00 uur in het gemeentehuis.

Columns

In de aanloop naar de Klimaattop verschijnt elke woensdag een column in de krant en op deze website.

Column (6sep2017) wethouder Herman Gerritsen (pdf, 382 kB)

Column (13sep2017) Richard Verwoert, voorzitter Jongerenraad Neder-Betuwe (pdf, 303 kB)

Column (20sep2017) Lex Arkesteijn, Aviseur Duurzaamheid gemeente Neer-Betuwe (pdf, 428 kB)

Column (27sep2017) Corry van Rheenen, makelaar onroerend goed in Neder-Betuwe (pdf, 178 kB)