Vitaliteitstest 55-plus in Dodewaard

Andere dorpen volgen

Hoe vitaal bent u? Kent u alle beweegmogelijkheden in het dorp? Om daar achter te komen ontvangen inwoners van 55 jaar en ouder in Dodewaard begin oktober een schriftelijke uitnodiging van gemeente Neder-Betuwe om deel te nemen aan een vitaliteitstest op zaterdag 28 oktober in sporthal de Eng in Dodewaard. De komende twee jaren komen deze testen ook in Ochten (tevens voor IJzendoorn en Echteld), Opheusden en Kesteren.

Inzicht in vitaliteit

Het is een initiatief van de buurtsportcoaches van de gemeente Neder-Betuwe, lokale zorgaanbieders en beweegaanbieders. Doel van de vitaliteitstest is dat inwoners inzicht krijgen in hoe vitaal ze zijn en om ze te laten kennismaken met lokale beweegaanbieders. Bepaalde wensen op beweeggebied zijn welkom.

12 onderdelen

De test wordt afgenomen door goed geïnstrueerde mensen en bestaat uit 12 onderdelen: samen een vragenlijst invullen, bloeddruk meten, BMI bepalen (lengte en gewicht), handknijpkracht, beenkracht, reactietest, handvaardigheidstest, schouderlenigheid, lopen en keren, wandeltest, ogentest en gehoormeting.

Verschillende deskundige lokale zorgaanbieders zijn ter ondersteuning aanwezig.

Vervolg en initiatieven

Zoals genoemd, de vitaliteitstest komt de komende twee jaren ook in de andere dorpen. Daar starten beweegaanbieders op korte termijn ook nieuwe initiatieven, zoals vitaliteitstrainingen en yoga voor senioren bij Kruisvereniging Kesteren.

Meer informatie:

Joris Maier, buurtsportcoach gemeente Neder-Betuwe, tel. 06-48 07 25 63 / e-mail joris@healthclubjulien.nljoris@healthclubjulien.nl