Uitnodiging bijeenkomst over veiligheid, 9 oktober in gemeentehuis

Beveilig uw woning en geef overvallers, oplichters en inbrekers geen kans!

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op maandag 9 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis van Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20 in Opheusden. Een belangrijke bijeenkomst waarin u leert om criminelen buiten de deur te houden! Want de deur op slot en de ramen dicht, dat zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen om veilig te wonen?

Risico’s verkleinen

Tijdens deze avond krijgt u tips over hoe u het risico op een inbraak of woningoverval verkleint en hoe u babbeltrucs herkent. De gemeente organiseert deze interessante bijeenkomst in samenwerking met de politie, brandweer, burgernet en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Vooraf en tijdens de pauze is er gelegenheid om informatie in te winnen over diverse veiligheidsthema’s. Daarbij is ook de brandweer aanwezig om u voor te lichten over het thema brandveilig leven.

19.00 uur          Inloop

19.30 uur          Welkom en introductie

19.45  uur          Presentatie:

• Hoe voorkomt u een babbeltruc? Praktische tips en veilig gedrag.
  • Wat is de samenhang tussen woningovervallen en –inbraken en babbeltrucs?
  • Welke fysieke maatregelen kunt u nemen? Toelichting op het Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • Wat doe je als je toch  te maken krijgt met een babbeltruc, woningoverval of inbraak?
  • Toelichting van de wijkagent en door Burgernet.

20.30 uur          Pauze met informatiestandjes

20.45   uur         Vervolg presentatie

Circa 21.30 uur afsluiting

Aanmelding en informatie

Deze voorlichtingsbijeenkomst is voor alle inwoners van de gemeente Neder-Betuwe. In verband met de organisatie graag uiterlijk donderdag 5 oktober aanmelden bij mevrouw Eefje Coopmans, beleidsmedewerker veiligheid van gemeente Neder-Betuwe; e-mail ecoopmans@nederbetuwe.nl of tel. 14 0488. Bij haar kunt u ook terecht voor vragen of meer informatie.