Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Van de Kuinder-Bac uit Dodewaard

Op woensdag 6 september is het vijftig jaar geleden dat de heer T.W. van de Kuinder en mevrouw H. van de Kuinder-Bac trouwden.

Op woensdag 6 september is het vijftig jaar geleden dat de heer T.W. van de Kuinder en mevrouw H. van de Kuinder-Bac trouwden. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Herman Gerritsen het gouden bruidspaar een dag eerder felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van de Kuinder

Teus van de Kuinder (73) is geboren in Amsterdam, Hetty van de Kuinder-Bac (71) zag het levenslicht in Zoetermeer. Zij zijn in 1967 in Zeist getrouwd. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Het gezin is inmiddels uitgebreid met 5 kleinkinderen en één achterkleinkind.

Teus van de Kuinder werkte al jong in de bakkerij van zijn vader. Toen de vraag kwam of hij deze wilde overnemen, was het antwoord ‘nee’. Via een verlate militaire dienst (bij de mariniers) is de heer Van de Kuinder bij de landelijke recherche terecht gekomen. Dat deed hij tot aan zijn pensioen. Hetty van de Kuinder-Bac is jarenlang directie-secretaresse geweest. Toen de kinderen weer naar school gingen, heeft zij gewerkt als hoofd Personeelszaken en Secretariaat bij de Landbouw Universiteit in Wageningen.

Mijnheer Van de Kuinder vertelt over de eerste ontmoeting: “Dat was in april 1963. Ik werd, na een verbroken relatie, uitgenodigd voor de verjaardag van een nichtje. Daar zou een knappe jongedame met zwart haar zijn en de familie vond haar wel iets voor mij. De eerste zoen is op die avond gegeven en daarna zijn we nooit meer uit elkaar geweest”.

Echtpaar Van de Kuinder
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Het echtpaar staat uiteraard stil bij hun gouden huwelijksjubileum. “Op de dag zelf komen drie oude tantes van Hetty op de koffie. En later in de week hebben we een feest met familie en vrienden”, vertelt Teus van de Kuinder.

Uitgelicht