Elk Welzijn zoekt vrijwillige Buurtbemiddelaars

Voor in Neder-Betuwe en in Zaltbommel

ElkWelzijn biedt buurtbemiddeling aan in dertien gemeenten in de regio Rivierenland.

Voor de uitbreiding van het bemiddelaarsteam is ElkWelzijn op zoek naar:

• een vrijwilliger uit de gemeente Neder-Betuwe en een uit de gemeente Zaltbommel die in deze regio willen bemiddelen.

Essentie buurtbemiddeling

De essentie van buurtbemiddeling is dat vrijwillige bemiddelaars zich inzetten als onpartijdige begeleiders bij het zoeken naar oplossingen in burengeschillen. Bemiddelaars gaan altijd met z’n tweeën op stap voor een eerste gesprek met beide buren. Zij nodigen daarna partijen uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein.

Wij vragen

Kandidaten beschikken over goede sociale vaardigheden, kunnen onbevooroordeeld naar anderen luisteren en blijven in een conflict onpartijdig. Wie hierin een uitdaging ziet en een steentje wil bijdragen aan leefbaarheid in de eigen gemeente, die kan zich opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Nuttig en afwisselend

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, deels door u zelf te plannen (avond)uren per maand. U krijgt een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project.

Contact

Buurtbemiddelaar iets voor u? Neem contact op met Linda Franken, coördinator Rivierenland: buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling