Diamant voor echtpaar Van den Hatert-de Jong uit Ochten

Op maandag 4 september 2017 was het zestig jaar geleden dat de heer R. van den Hatert (87) en mevrouw J.J. van den Hatert-de Jong (85) trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester Jan Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van den Hatert

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Van den Hatert is in de gemeente Echteld geboren, de wieg van mevrouw Van den Hatert stond in de Friese gemeente Leeuwarderadeel. Daar is het echtpaar in 1957 ook getrouwd. “Op de huwelijksdag was het mooi weer, maar niet zo warm”, vertelt de heer Van den Hatert. In 1958 zijn zij naar de gemeente Echteld verhuisd. Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon en heeft inmiddels ook zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De heer Van den Hatert vertelt over de eerste ontmoeting: “Vanuit de gemeente Echteld moesten we in 1944 evacueren en kwamen we via via in Friesland terecht. Na de oorlog ben ik tijdens de vakanties nog wel eens terug gegaan naar het gezin waar ik tijdens de oorlog verbleef. Tijdens één van die vakanties viel mijn oog op de dochter des huizes. In de oorlogsjaren was ze nog maar 12, toen dachten we nog niet aan verkering”.

De heer Van den Hatert heeft 37 jaar bij Daalderop en 5 jaar bij Latenstein, beide in Tiel, gewerkt. Hij heeft diverse beroepen met een relatie tot technische apparatuur gehad. Zo was hij onder andere constructeur, projectleider en inkoper. Mevrouw Van den Hatert is jarenlang verpleegkundige geweest, eerst in het Diaconessenhuis in Leeuwarden, later –om dichter bij haar echtgenoot in de buurt te zijn- een tijdje bij het Pieter Pauw-ziekenhuis in Wageningen.

Echtpaar Van den Hatert
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Het echtpaar is maatschappelijk zeer betrokken geweest. Mevrouw Van den Hatert deed veel vrijwilligerswerk, ze reed onder andere als verpleegkundige op de ambulance. De heer Van den Hatert heeft voor zijn vele vrijwilligerswerk zelfs twee keer een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.

Echtpaar Van den Hatert laat het diamanten huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbij gaan. “Vanmiddag hebben we een buffet bij de Orangerie hier in de wijk”, vertelt hij.