Bedrijfsbezoek aan Van de Bijl & Heierman in Opheusden

Al ruim dertig jaar actief in de groen-grijze sector

Onlangs bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Van de Bijl & Heierman BV in Opheusden, al ruim dertig jaar actief in de groen-grijze sector. Het bedrijf verzorgt het gehele traject van advies, ontwerp, aanleg, groenvoorziening, dak- en gevelbegroening, boomverzorging, grond- en infrawerken tot onderhoud aan toe.

College Neder-Betuwe en de heren Heierman en Mauritz van Van de Bijl&Heierman Opheusden tijdens het bedrijfsbezoek

Tijdens het aangename bezoek met presentatie en rondleiding schetsten de heren Heierman en Mauritz de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Zij zijn er trots op een bedrijf te zijn dat echt werkt vanuit de gemeente Neder-Betuwe en vinden het plezierig dat het bedrijf ook opdrachten voor de gemeente uitvoert. Recent kreeg Van de Bijl & Heierman via een Europese aanbesteding de opdracht voor het tienjarig beheer en onderhoud van de gemeentelijke begraafplaatsen. Ook heeft het bedrijf via aanbesteding opdracht gekregen voor het onderhoud van straatwerk.

Lokale werkgever

Van de Bijl & Heierman is vanaf 1995 gevestigd op de huidige locatie aan de Lakemondsestraat in Opheusden.

Groepsfoto personeel en directie Vasn de Bijl&Heierman Opheusden met burgemeester en wethouders van Neder-Betuwetuwe

Er werken ongeveer honderd mensen, waarvan tachtig in vaste dienst; 64% van het personeel woont in de gemeente Neder-Betuwe. Van de Bijl & Heierman werkt voor particulieren, bedrijven en (semi)overheden, maar heeft ook scholen, openbare instellingen, zorgcentra, waterschappen, aannemingsbedrijven en bungalowparken als opdrachtgevers. Men werkt graag aan de voorkant van een traject of opdracht al intensief samen met de diverse uitvoerende partijen. Dit ontzorgt de opdrachtgever en levert voordeel en een optimaal  resultaat op.

Kwaliteit

Kwaliteit staat vanzelfsprekend voorop. Van de Bijl & Heierman is gecertificeerd conform ISO 9001, VCA** en de (Groenkeur) Beoordelingsrichtlijn Tuinaanleg en -onderhoud, Groenvoorziening, Dak- en Gevelbegroening en Boom. Daarnaast is het bedrijf ErBo-erkend, SBB opleidingsbedrijf en lid van de VHG en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB). Sinds 1 mei 2017 neemt het bedrijf deel aan het “Lean and Green”- programma, een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau.