Stand van zaken Kak-Aanpak 4 oktober 2017

Terug na twee maanden zomerstop ...

In deze rubriek houden wij u twee-wekelijks op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente!

Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats? Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl.

Welkom terug bij Kak-Aanpak

Na twee maanden zomerstop staan wij opgefrist klaar om een doorstart te maken met de uitvoering van het hondenpoepbeleid in Neder-Betuwe. De eerste stap is dan natuurlijk de stand van zaken te bekijken. Hoe is het kakgedrag verlopen de laatste maanden? Waar staan we nu? Er zijn positieve en minder positieve ontwikkelingen te vermelden.

Kakvorderingen

De dag-rapportages van de Avri-controleurs in de afgelopen maanden geven een redelijk goed beeld van het huidige hondenpoepgedrag in onze kernen. De controleurs werkten in burger en met een onopvallende auto. Positief is dat de meeste hondenbezitters goed meewerken. Er lijkt een nieuwe trend te ontstaan om de hondenpoepzakjes zichtbaar te bevestigen aan hondenhalsband of -riem. Niet verplicht natuurlijk, maar wel handig als je liever niet aangesproken wilt worden of achterdochtig bekeken door de buren.

Cartoon Kak-Aanpak

Met name uit Kesteren komen er veel klachten binnen over hondenpoepoverlast. Ook de Avri signaleert er 'hotspots' met een overmaat aan drollen. Plaatsen die het meest genoemd worden zijn de Fruitstraat, de Rijnbandijk, Tollenhof, Prinsenhof en Klaverhof. De handhaving hier wordt opgevoerd en we zijn in overleg over herplaatsing van afvalbakken rond deze buurten.

Naast boetes voor niet opruimen is er maar liefst vijf keer een proces verbaal uitgeschreven met betrekking tot loslopende honden. Opmerkingen als: “ik heb ook last van loslopende katten en muggen”, “het gras is hoog genoeg”, “het is onzin!” en “de hond is oud” zijn hierbij de aangevoerde argumenten. Maar, voor het slagen van beleid is het nu eenmaal noodzakelijk één lijn te trekken die voor iedereen geldt. Wij vragen alle burgers dan ook hun verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de gemeenteregels te houden.

Daarbij willen wij echter ook de hondenbezitters zoveel mogelijk tegemoet komen en proberen wij hindernissen te tackelen. Wij staan open voor suggesties. Vanuit Dodewaard is het verzoek gekomen voor een hondenspeelplaats. Vanuit Kesteren een verzoek om een losloopgebied voor honden. Met beiden gaan we aan de slag.

Kijk en win

Heeft u onze anti-KAK animatie al gezien? Kijk de spetterende video (met ’t geluid aan!) en plaats een passende reactie! Wie weet wint u wel 1 van de unieke, handgemaakte, leren hondenpoepzakjeshouder van Made by Paulus. Mooi voor uzelf of om cadeau te geven aan een hondenbezitter. U vindt de video op de gemeentelijke Facebooksite.