Reinigen van straat- en trottoirkolken

Van half oktober tot het einde van het jaar zullen twee bedrijven bezig zijn met het reinigen van de kolken in Tiel, Neder-Betuwe, Neerijnen en Buren. Avri schakelt deze bedrijven in in opdracht van de gemeenten.

Waarom is dit nodig?

Straatvuil, zand en bladeren kunnen zorgen voor verstopping van de straat- en trottoirkolken (afvoerputten voor regenwater). Om dit te voorkomen, zuigen we de kolken één keer per jaar leeg.

Wat gaat er gebeuren?

Er komt een vrachtwagen met een zuigslang door de straat rijden. Deze stopt enkele minuten bij elke kolk om deze leeg te zuigen. Het opgezogen slib wordt ontwaterd en naar een verwerkingsinstallatie afgevoerd.

De planning

• Neerijnen: week 41-43 (12 t/m 27 oktober)
  • Buren: week 42-47 (16 oktober t/m 24 november)
  • Tiel: week 43- 48 (23 oktober t/m 1 november)
  • Neder-Betuwe: week 49-52 (4 t/m 29 december)

Hoe kunt u ons helpen?

Om het werk zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Avri alle autobezitters om in de hierboven genoemde weken als het kan niet op een kolk te parkeren. Een kolk waar een auto op geparkeerd staat, kan niet worden schoongemaakt. Met vragen kunt u terecht bij het klantencontactcentrum van Avri via 0345-585353.