Natuur-speeltuin in Kesteren winnend idee Landschapsfonds Neder-Betuwe

Er komt een educatieve natuur-speeltuin in wijk Groenendaal in Kesteren.

Er komt een educatieve natuur-speeltuin in wijk Groenendaal in Kesteren. Dit plan van Jantine de Krieger en Patricia van Dijk, beiden uit Kesteren, is als beste idee gekozen uit alle inzendingen van de prijsvraag Landschapsfonds Neder-Betuwe. Via dit fonds stelt gebiedsontwikkelaar K3Delta jaarlijks een bedrag van €10.000,- ter beschikking voor plannen van particulieren, verenigingen, stichtingen en andere initiatieven voor een nog mooier Neder-Betuwe. Het bedrag kan gebruikt worden voor de aanleg van nieuwe landschapselementen in de gemeente. Bijvoorbeeld een wandelpad, de aanplant van groen of recreatieve of educatieve voorzieningen.

Natuur-speeltuin

“In de educatieve natuur-speeltuin zijn er volop ontdek-, rust- en speelmogelijkheden voor jong en oud. Er zijn hangbruggen, slingertouwen, picknickplekken en een ruimte waar knutselmiddagen en jongerenavonden gehouden kunnen worden” schreven Jantine de Krieger en Patricia van Dijk als toelichting bij hun idee. Het doel: “Meer onderlinge verbondenheid en samenwerking realiseren voor een breed publiek.” Ze schrijven ook dat speeltuinen er al zijn. “Dus wij wilden wat anders. Dit is een ontmoetingsplek met natuurlijke speelmaterialen voor kinderen, én een ontmoetingsplek voor ouderen.”

12 mooie ideeën

In totaal werden 12 ideeën ingezonden vanuit diverse hoeken van Neder-Betuwe. Ze waren zeer uiteenlopend wat de overweging heel interessant heeft gemaakt. Het comité van aanbeveling, bestaande uit vertegenwoordigers van Geldersch Landschap & Kasteelen, K3Delta en gemeente Neder-Betuwe keek bij de beoordeling en de keuze naar maatschappelijke waarde, inpasbaarheid, realiteit en laagdrempeligheid van het eindresultaat. Het idee moest bovendien op een zo groot mogelijke doelgroep van toepassing zijn. Het idee voor de natuur-speeltuin van Jantine de Krieger en Patricia van Dijk uit Kesteren scoorde het hoogst op alle genoemde punten. Op dit moment vinden overleggen plaats over de precieze uitwerking.

Nieuwe ronde

Het Landschapsfonds Neder-Betuwe heeft een terugkerend karakter. Binnenkort wordt er wederom een oproep gedaan. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Houd daarvoor de gemeentepagina  en de gemeentelijke website van Neder-Betuwe en de website www.k3delta.nl in de gaten.