Kak-Aanpak: stand van zaken 1 november 2017

Logo KakAanpak

In deze rubriek houden wij u tweewekelijks op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente! Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats?  Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl.

Kak-vorderingen

Om maar met de deur in huis te vallen: er lopen nog teveel honden los op plaatsen waar dat niet is toegestaan en er is nog steeds teveel hondenpoep. Hoewel bijna iedereen bij controle poepzakjes bij zich heeft, zijn er nog steeds veel meldingen van hondenpoepoverlast. Met name Kesteren lijdt onder een hardnekkig probleem. Plaatsen als Tollenhof, Klaverhof, Prinsenhof, de Fruitstraat, Leuvenstein en de Rijnbandijk gaan gebukt onder hopen hondenpoep. Maar ook in Opheusden (bijvoorbeeld Achter ’t Klooster) en in Ochten op de kinderspeelplaats wordt teveel poep geregistreerd.

Opvallend is dat bijna tachtig procent van de bekeuringen die door de AVRI in de afgelopen twee maanden aan een hondenbezitter werd uitgeschreven een loslopende hond betrof.

Kak-zoekt-veld-hondenlosloopgebied

Zowel uit Kesteren als Echteld zijn verzoeken gedaan voor een hondenlosloopgebied. KAKaanpak houdt zich bezig met het in kaart brengen van suggesties en mogelijkheden. Wij streven ernaar honden- en hun bezitters zo snel mogelijk meer losloop- en speelruimte te kunnen bieden. Ook zijn er meldingen met het verzoek om meer hondenpoep-afvalbakken. De gemeente heeft geen afvalbakken meer in voorraad. We zoeken naar oplossingen. Hiervoor dus graag uw geduld. Op knelpunt Rijnbandijk is alvast één afvalbak geplaatst.

Cartoon KakAanpak

Kakanimatie: de winnaars

Om iedereen nog maar weer eens te attenderen op het feit dat hondenpoep in de bebouwde kom opgeruimd moet worden, plaatsten we een anti-KAK animatie op Facebook. Met daaraan een prijs verbonden als positieve stimulans. Wij vroegen mensen de spetterende video (met ’t geluid aan!) te kijken en een passende reactie te geven! De video werd goed bekeken en was ook op de site van De Gelderlander te bewonderen. Uit de vele reacties zijn de volgende winnaars gekozen:

• Ali van den Berg, Jaan Keuken en Gerrie Gijsen van Welij

Kern van deze reacties was ‘je bent verantwoordelijk voor je eigen dieren en leefomgeving’. En dat is de kern waar het om gaat: eigen verantwoordelijkheid.

Allemaal van harte gefeliciteerd! De hondenpoepzakhouder van Made by Paulus kunt u binnenkort aan de riem hangen.

Eervolle vermeldingen

Naast de drie winnaars krijgen Cees Prins, Remy Wiggelman en Anja Wildeboer-Schut een eervolle vermelding. Cees Prins voor zijn ludiek reactie (een kek filmpje … een kak filmpje ;-)).

Remy Wiggelman stuurde bijgaande limerick:
Attentie, Attentie hondenpoeppreventie
Wilt u een schone straat
Weet dan wat u te doen staat: pak je hondenpoepzakje en ruim het op
Iedereen blij
En uiteindelijk krijg je daar een goed gevoel bij

Tot slot: Anja Wildeboer-Schut vraagt aandacht voor zwerfafval. Ook deze vervuiling van de openbare ruimte vereist aanpak.