Huur- en zorgtoeslag; voorkom problemen!

Welzijn Rivierstroom wil graag dat meer mensen regelmatig controleren of de huur- en zorgtoeslag nog klopt.

Welzijn Rivierstroom wil graag dat meer mensen regelmatig controleren of de huur- en zorgtoeslag nog klopt. Veel mensen komen namelijk in de problemen omdat ze teveel zorg- of huurtoeslag hebben gekregen. Welzijn Rivierstroom wijst inwoners erop om regelmatig op www.toeslagen.nl te controleren of de huur- en zorgtoeslag nog klopt met het inkomen. Komt u daar zelf niet uit, dan kunt u gerust om hulp vragen.

Omdat de belastingdienst pas na 1,5 jaar met de rekening komt, is de schuld dan vaak opgelopen tot honderden euro’s. Als u onregelmatig werkt of als een inkomen wijzigt, is het goed om meteen de huur- en zorgtoeslag aan te passen. Tip is om het inkomen iets hoger op te geven, zodat je later geld terug krijgt. Als u een te laag inkomen opgeeft en het inkomen blijkt achteraf hoger te zijn, moet u alles terugbetalen. Dat loopt snel op tot enkele duizenden euro’s.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Welzijn Rivierstroom door te bellen met 0344-602337 of te mailen naar info@welzijnrivierstroom.nl.

Uitgelicht