Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Weijman-Keuken uit Ochten

Op vrijdag 6 oktober was het vijftig jaar geleden dat de heer J.IJ.K. Weijman en mevrouw J. Weijman-Keuken trouwden.

Op vrijdag 6 oktober was het vijftig jaar geleden dat de heer J.IJ.K. Weijman en mevrouw J. Weijman-Keuken trouwden. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Hans Keuken het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Weijman-Keuken

Hans Weijman (72) is geboren in Leeuwarden, Joke Weijman-Keuken (70) zag het levenslicht in Echteld. Zij zijn in 1967 in Echteld getrouwd. Ze hebben een zoon en een dochter gekregen; het gezin is inmiddels ook uitgebreid met 8 kleinkinderen.

De heer Weijman heeft jarenlang als loodgieter een eigen zaak in Ochten gehad. Mevrouw Weijman heeft in verschillende winkels gewerkt, waaronder bij schoenwinkel Van Breda. Die winkel lag tegenover de winkel waar Hans werkte, dus de jongelui zagen elkaar regelmatig. Vanwege de vele familie die in Ochten woonde, was het voor de jonge Joke Weijman niet eenvoudig om ‘stiekem’ een afspraakje te maken. Maar uiteindelijk is dat wel gelukt. “En het is goed gekomen”, zegt mevrouw Weijman lachend.

Hans Weijman heeft ook vele jaren bij de vrijwillige brandweer van Echteld dienst gedaan, waarvan de laatste jaren tot aan de herindeling als commandant. Voor zijn werk bij de brandweer heeft hij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Echtpaar Weijman-Keuken
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Uitgelicht