Diamanten huwelijksjubileum: echtpaar Van Kerkhoven-van Zetten uit Echteld 60 jaar getrouwd

Op woensdag 25 oktober 2017 was het zestig jaar geleden dat de heer G.D. van Kerkhoven (82 jaar) en mevrouw G.E. van Kerkhoven-van Zetten (80 jaar) uit Echteld trouwden. Namens de gemeente bracht loco-burgemeester Hans Keuken het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Kerkhoven

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De wieg van Dik van Kerkhoven stond in Lienden, die van Geurtje van Kerkhoven in Echteld. Zij zijn in het gemeentehuis in Ochten in 1957 getrouwd. Het echtpaar heeft 2 zonen en 3 dochter, 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

De heer Van Kerkhoven heeft ongeveer 37 jaar bij de jamfabriek van Flipje in Tiel gewerkt, terwijl mevrouw Van Kerkhoven voor het gezin zorgde en in diverse werkhuizen werkte.

Echtpaar Van Kerkhoven heeft elkaar in Ochten bij een muziekuitvoering in de muziektent ontmoet. “Daar sloeg de vonk over en na anderhalf jaar verkering zijn we getrouwd”, vertelt mevrouw Van Kerkhoven. Zij hebben eigenlijk altijd in Echteld gewoond, met één keer een uitstapje naar IJzendoorn.

Echtpaar Van Kerkhoven
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Het diamanten huwelijksjubileum viert het echtpaar met een etentje met familie en vrienden.