De Scrabbles 4e in Grande Finale Grote DigiTaalStrijd 2017

Donderdagavond 26 oktober was de Grande Finale van de regionale Grote DigiTaalStrijd 2017 in het diezelfde dag door prinses Beatrix kersvers geopende cultuurgebouw Zinder aan de Rechtbankstraat 1-3 in Tiel. Ronald Giphart schreef het dictee en las het zelf voor.

In totaal deden tien teams mee, de winnaars van de regionale voorronde die op maandag 4 september werd gehouden. Het team uit Zaltbommel werd 1e en mocht de grote wisselbeker mee naar huis nemen, want volgend jaar wordt de battle weer georganiseerd. Team Neder-Betuwe ‘De Scrabbles’ eindigde na een intensieve maar leuke en gezellige strijd op de 4e plaats.

Leerplekken

Met de Grote DigiTaalStrijd vraagt Bibliotheek Rivierenland aandacht voor laaggeletterdheid. Daarnaast hebben de 17 particuliere teams, 51 non-profitteams en 21 bedrijfsteams samen voor een opbrengst gezorgd van € 7.890,- . Met dit geld worden de Bibliotheken voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.