Column Peter vd Berg: Stukje teruggeven aan de aarde

Klimaattop Neder-Betuwe 11 oktober: the day after.

Klimaattop Neder-Betuwe 11 oktober: the day after. Een ‘volle bak’ in het gemeentehuis, bevlogen introductie van wethouder Herman Gerritsen, prachtige presentatie van Reinier van den Berg, enthousiaste insprekers, goede workshops met veel deelnemers en als slot samen de uitkomsten hiervan besproken met de koers die we gaan varen voor ons klimaat. Varen, dat klinkt best grappig als je bedenkt dat wanneer niemand iets zou doen, het echt die kant op zou kunnen gaan.

Ontbijt, ik kijk in m’n mailbox en zie een reactie van een inwoner die de avond ervoor deelnam aan mijn sessie Isolatie en Energiebesparing. Een verhaal waarvan ik even stil val. En ik bedenk dat ik – die zelf de afsluitende column zou schrijven - dit met de beste wil van de wereld niet kan evenaren. Daarom wil ik aan iedereen dit ingestuurde verhaal meegeven over de ‘urgentie’ van de schrijver, de noodzaak die hij voelt om nú iets te doen en zo een stukje terug te geven aan de aarde.

Daarbij krijgt hij en krijgt u van ons als gemeente de belofte dat wij onze uiterste ‘energieke’ best zullen doen om onze verantwoordelijkheid steeds te nemen. En dat graag samen met u. De wereld is ten slotte van ons allemaal.

Peter vd Berg

Peter van den Berg
Projectleider Duurzaamheid gemeente Neder-Betuwe

PS: De avond is via deze link terug te luisteren.