Avri geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans

Twee inwoners uit de gemeente Neder Betuwe kregen vanuit de bijstand een ingroeitraject van 6 maanden bij Avri en zijn zo succesvol, dat zij er een dienstverband hebben gekregen. Het samenwerkingsverband tussen Neder-Betuwe en Buren biedt mensen een kans. Hopelijk inspireert het succes andere werkgevers dit pad ook te volgen.

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om gewoon een baan te vinden en lekker aan het werk te gaan en te blijven. Sommige mensen hebben daarbij wat hulp nodig. Ze hebben veel meegemaakt in hun leven, of hebben een beperking die het lastig maakt om meteen goed met collega's om te gaan of in het werkritme te komen.

Avri wil deze groep een springplank bieden in de vorm van werkervaringsplaatsen. Er zijn al zo'n 80 collega's die vast bij Avri werken in beschutte banen. Nu zijn er ook collega's bijgekomen voor 3 tot 6 maanden om werkritme op te doen. Na die tijd krijgen ze een vast contract, of stromen zelfs door naar een functie bij een ander bedrijf. Avri werkt samen met de gemeenten Neder-Betuwe en Buren met hun eigen re-integratieadviseur Tom  Bronk, om de juiste mensen voor de juiste baan te vinden.

Deze aanpak van Avri is uniek in de regio. Geen ander bedrijf zet zich op deze manier in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen en te houden. Op 29 september hebben de eerste medewerkers uit deze doelgroep na een intensief begeleidingstraject bij Avri hun eerste contract getekend. Dit is feestelijk gevierd met de aanwezigheid van de wethouders van de gemeenten Neder-Betuwe en Buren (Rob Benschop en Sietske de Jong) en de directeur van Avri, Erik de Vries.

Avri