10 jaar Buurtbemiddeling bij ElkWelzijn!

Tien jaar geleden startte Buurtbemiddeling bij ElkWelzijn in Culemborg.

Tien jaar geleden startte Buurtbemiddeling bij ElkWelzijn in Culemborg. Vrijwillige bemiddelaars gaan vanaf dat moment op pad om buren te helpen onderlinge conflicten op te lossen. Blaffende honden, harde muziek, pesterijen en hoge schuttingen: aanleidingen genoeg om in conflict te raken met je buren. Gelukkig lukt het de bemiddelaars vaak om de buren met elkaar in gesprek te brengen en te komen tot afspraken over hun meningsverschillen.

Buurtbemiddeling blijkt door de jaren heen erg succesvol. Het voorkomt dat ruzies escaleren. Dankzij de goede samenwerking met gemeenten, woningcorporaties, wijkagenten en andere plaatselijke partners, breidt het project zich uit. Nu, 10 jaar later, is buurtbemiddeling ElkWelzijn actief in 13 gemeenten en zijn er meer dan 70 vrijwillige bemiddelaars. Reden genoeg dus voor een feestje!

Buurtbemiddeling is er voor iedereen die met zijn buren op betere voet verder wil. De inzet van buurtbemiddeling is voor alle burgers  gratis, wel wordt er verwacht dat buren meedenken over een acceptabele oplossing voor beide partijen.

ElkWelzijn Buurtbemiddeling is actief in Culemborg, Geldermalsen, Leerdam, Tiel, Buren, Neder-Betuwe, Neerijnen, Lingewaal, Zaltbommel, Zederik, Giessenlanden, Molenwaard en Gorinchem.

Meer weten? Neem contact op met Buurtbemiddeling ElkWelzijn: telefoon 0345-515227, email buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl of internet www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling

10 jaar buurtbemiddeling
Theater ter ere van 10-jarig jubileum Buurtbemiddeling samen met samenwerkingspartners en bemiddelaars