Vrijwilligersspeld voor Greet en Anton van toneelvereniging De Kleine Komedie

Greet Broekman en Anton vd Heuvel ontvingen de Neder-Betuwse vrijwilligersspeld uitgereikt door wethouder Herman Gerritsen.

Maandagavond 13 november 2017, een reguliere oefenavond voor de leden van toneelvereniging De Kleine Komedie. Maar daar kwam na een uurtje wel verandering in. Een verraste Greet Broekman en Anton vd Heuvel kregen namelijk de Neder-Betuwse vrijwilligersspeld uitgereikt door wethouder Herman Gerritsen!

Vrijwilligersspeld
Greet Broekman, Anton vd Heuvel, wethouder Herman Gerritsen en Wil Huibers

Anton vd Heuvel is inmiddels dertig jaar lid van De Kleine Komedie en al jaren penningmeester. In de voordracht: “Mede door zijn zuinigheid heeft de toneelvereniging rond kunnen komen. Anton is een emotionele man met het hart op de goede plaats”.

Greet Broekman is vanaf het begin al zeer betrokken geweest bij De Kleine Komedie en is zeer gedreven in het toneel- en musicalspel. Daarnaast is ze ook al jaren met plezier actief in het bestuur. Greet is tevens de rechterhand van de voorzitter, die haar altijd om raad kan vragen en met wie ze diverse karweien voor de toneelvereniging klaart. “Bij onze Greet klop je nooit tevergeefs aan. Het is voor de Kleine Komedie een aanwinst om deze lieve actrice in ons midden te mogen hebben.”

Vanwege deze niet aflatende jarenlange inzet en het enthousiasme vond voorzitter Wil Huibers het nodig om beiden voor te dragen voor de vrijwilligersspeld. Wethouder Herman Gerritsen begrijpt dat wel: “Vrijwilligers zijn in alle lagen van onze samenleving hard nodig. Zowel een enkeling als een groep, zoals hier in de toneelvereniging. In de loop der jaren leer je elkaar steeds beter kennen en durf je een beroep op elkaar doen. Daarom kunnen jullie trots zijn op kanjers als Greet en Anton.”

Uitgelicht