Koninklijke onderscheiding voor Johan Coenraad uit Ochten en Dik Hommersom uit Dodewaard bij afscheid vrijwillige brandweer

Uitgereikt door burgemeester Kottelenberg tijdens de zeer goed bezochte jaarlijkse ontmoetingsavond van de vier brandweerkorpsen in Neder-Betuwe, op zaterdag 25 november.

Tijdens de zeer goed bezochte jaarlijkse ontmoetingsavond van de vier brandweerkorpsen in Neder-Betuwe, op zaterdag 25 november, ontvingen de heer J.W. Coenraad uit Ochten en de heer D. Hommersom uit Dodewaard uit handen van burgemeester A.J. Kottelenberg de versierselen die behoren bij de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

J. Coenraad en D. Hommersom
v.l.n.r.: J. Coenraad, burgemeester Kottelenberg, D. Hommersom
Foto door 3JetFotografie Ochten

Zij ontvingen deze onderscheiding voor hun jarenlange trouwe en actieve dienst als vrijwilliger bij Brandweer Gelderland-Zuid. Johan Coenraad (54) was ruim 26 jaar aan de post Ochten verbonden, Dik Hommersom (47) was dat ruim 23 jaar bij de post Dodewaard. Burgemeester Kottelenberg in zijn dankwoord: “Jullie waren al die jaren bereid om op de vreemdste tijden en in alle situaties aan de brandweer voorrang te geven.”

Hij dankte ook de andere leden van de vrijwillige brandweer voor hun werkzaamheden in het afgelopen jaar “Bij nacht en ontij stonden en staan jullie paraat om hulp te verlenen. Het betekent altijd op scherp staan. En dat is alleen mogelijk door jullie bereidheid om permanent te willen leren en te oefenen.”