KakAanpak: Stand van zaken 15 november 2017

In deze rubriek houden wij u tweewekelijks op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente!

Logo KakAanpak

Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats? Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl

Kakbelletjes

Hoewel de meeste hondenbezitters goed op de hoogte zijn van de regels, zijn burgers die een boete krijgen vaak verontwaardigd over de handhaving van de regel en geschokt over de hoogte van het bedrag. Ook blijkt nog niet iedereen te weten waar de gratis hondenpoepzakjes kunnen worden verkregen. Daarom bij deze wat KAKbelletjes:

• Binnen de gehele bebouwde kom geldt een opruimplicht, dus ook op de huidige hondenspeelvelden en-losloopgebieden. De boete voor niet opruimen bedraagt: € 140,-
  • Het is verplicht om tijdens de wandeling met de hond opruimmiddelen bij u te dragen. De boete voor het niet mee hebben van zakjes of andere middelen bedraagt: € 90,-
  • Opruimzakjes met hondenuitwerpselen worden gedeponeerd in speciale hondenafvalbakken.
  • De afvalbakken voor regulier afval in het openbaar gebied mogen ook gebruikt worden voor het weggooien van opruimzakjes met hondenuitwerpselen.
  • Alle kinderspeelplaatsen, sportterreintjes voor kinderen en schoolspeelplaatsen zijn verboden terrein voor honden.
  • Binnen de bebouwde kom moeten honden worden aangelijnd mits anders vermeld zoals op een hondenspeelveld. De boete voor een loslopende hond bedraagt: € 90,-

Poster

Poepzakjes kunt u gratis afhalen op de volgende distributiepunten:

• Coop Dodewaard, Molenpad 1 in Dodewaard
  • Spar, Hoofdstraat 29 in Kesteren
  • Dierenspeciaalzaak de Driesprong, Broekdijk 37 in Kesteren
  • AVIA Echteld, Voorstraat 45 in Echteld
  • MCD Supermarkt (klantenservice), Dokter M. van Drielplein 1 in Ochten
  • Piet van Walsem, Dorpsstraat 2a in Opheusden
  • Gemeentehuis (receptie), Burgemeester Lodderstraat 20 in Opheusden

Deze locaties worden ter plekke aangegeven met een poster van de gemeente. De zakjes zijn helaas niet altijd op voorraad hebben we gemerkt. We werken aan het inschakelen van een nieuwe distributeur.

Kakbericht

In juni is er een 0-meting gedaan door de Avri. Op hotspots werd het aantal drollen per honderd vierkante meter geteld. Hotspots zijn knelpunten waar de hondenpoep het meest overmatig is. Voor het einde van het jaar zal er opnieuw worden gemeten om te zien of er op deze plekken vorderingen zijn gemaakt. Wij houden u uiteraard op de hoogte.