Geslaagde Exchange of cultures 2!

op 15 november

Op initiatief van de Jongerenraad Neder-Betuwe was er op 15 november een leuke uitwisseling van culturen tussen ruim vijftig nieuwe Neder-Betuwenaren en betrokken plaatsgenoten. ‘Exchange of cultures 2’ vond plaats in samenwerking met een Syrische jongere, Welzijn Rivierstroom, Dorpshuis Ochten en Mozaïek.

Exchange of cultures

Het bonte gezelschap bestond uit leden van de Jongerenraad Neder-Betuwe, Syrische, Eritrese en Poolse gezinnen, taalvrijwilligers van de Praathuizen en van Vluchtelingenwerk, vrijwilligers van het Dorpshuis Ochten, betrokken inwoners en vijftien kinderen. Iedereen bracht wat hapjes mee. Dit varieerde van pannenkoeken met Betuwse appeltjes tot allerlei exotische lekkernijen. In het Nederlands maar soms ook met gebarentaal maakte iedereen duidelijk wat hij of zij voor gerecht had gemaakt.

De uitwisseling was in vele opzichten een verrijking voor iedereen. Er zijn nieuwe verbindingen gelegd tussen inwoners en de bijeenkomst krijgt zeker ook in 2018 weer een vervolg!

Interesse of ideeën?

Hebt u interesse of ideeën voor een vervolgbijeenkomst? Stuur een mailtje naar anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of jongerenraadnb@gmail.com.

Uitgelicht