Echtpaar Janssen-de Lorijn uit Ochten 50 jaar getrouwd

Op vrijdag 24 november was het vijftig jaar geleden dat de heer D.C. (Det) Janssen en mevrouw P. (Nellie) Janssen-de Lorijn (beiden 72) uit Ochten trouwden.

Namens de gemeente bracht wethouder Hans Keuken het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Janssen
Foto's 3JetFotografie Ochten

De heer Janssen, geboren in Ochten, en mevrouw Janssen-de Lorijn, geboren in Wijk bij Duurstede, trouwden op 13 januari 1967 in Wijk bij Duurstede. Zij woonden eerst een aantal jaar in de gemeente Veenendaal. Maar Det Janssen kon de Betuwe niet missen, dus ging het echtpaar naar Ochten waar ze inmiddels al weer 47 jaar wonen.

In zijn werkzame leven had de heer Janssen veel verschillende betrekkingen. Zo ging hij onder andere van de jamfabriek naar de scheepjeswolfabriek en van een zandstraalbedrijf naar uiteindelijk Veromco in Ede. Mevrouw Janssen is ongeveer veertig jaar pedicure geweest.

Mevrouw Janssen vertelt lachend over de eerste ontmoeting: “In die tijd deed je veel op de fiets en de brommer. Vanuit Rhenen en de Betuwe kwamen de jongens naar de kermis in Wijk bij Duurstede. Dat was een hele happening en duurde vier dagen. Tijdens de eerste dag van de kermis sloeg de vonk over en bleef Det de andere dagen ook naar Wijk bij Duurstede komen”. Det en Nellie hadden vijf jaar verkering. Daarna kwam het gevoel voor ‘huisje, boompje, beestje’ en besloten ze te trouwen.

Met vrienden en familie staat het echtpaar met een etentje stil bij het gouden huwelijksjubileum.

Echtpaar Janssen