Eben-Haëzerschool Opheusden aan het werk in de raadszaal

Onlangs waren de groepen 8 van de Eben-Haëzerschool uit Opheusden te gast in de raadszaal van het gemeentehuis.

Aan de hand van lesmateriaal kwamen ze veel te weten over hoe het er bij de gemeente en in de politiek aan toe gaat. Het was niet alleen luisteren, ze moesten ook aan de slag door plannen te bedenken en er daarna een meerderheid voor zien te vinden. Het ging onder meer over een nieuwe rondweg, betere afvalscheiding of betere voorzieningen voor sport en recreatie.

De voorstellen werden verder uitgewerkt. Daarbij werden ze geholpen door raadsleden en beleidsadviseur Niek Bakker van SGP-jongeren. De resultaten werden uiteindelijk gepresenteerd aan burgemeester Kottelenberg die blij verrast was met de resultaten. Zo verrast zelfs dat hij voor even zijn ambtsketen overdroeg aan de leerlingen die de plannen hadden gepresenteerd.

Hij gaf de leerlingen de boodschap mee: “Ook al ben je nog heel jong, geef je mening en breng zaken die je belangrijk vindt onder de aandacht van de politiek.” Met die wetenschap verlieten de scholieren de raadszetels en keerden terug naar de schoolbanken.

Eben-Ha?zerschool