Dag van de Mantelzorg 2017 in Neder-Betuwe groot succes

Als blijk van waardering was er een high tea in molen De Zwaluw in Kesteren

Als blijk van waardering is er op vrijdag 10 november 2017 voor alle mantelzorgers in de gemeente Neder-Betuwe een high tea in de Molen in Kesteren georganiseerd door Welzijn Rivierstroom. Dit met groot succes, er waren bijna 100 mantelzorgers aanwezig! Wethouder Rob Benschop heeft zijn blijk van waardering uitgesproken. Als verrassing heeft de wethouder symbolisch een bloemetje uitgereikt aan een van de aanwezige mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Klaar staan voor elkaar

Inwoners in de gemeente Neder-Betuwe staan klaar voor elkaar, wanneer dat nodig is. Men doet dit vaak omdat het vanzelfsprekend is en uit naastenliefde. Het feit dat er zoveel mensen aanwezig zijn geweest, laat zien dat inwoners steeds meer bewust zijn dat ze mantelzorger zijn.

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgsteunpunt ondersteunt mantelzorgers

Het mantelzorgsteunpunt is er om mantelzorgers te ondersteunen als dat nodig is. Er worden cursussen en workshops georganiseerd, zodat u handvatten krijgt om het langer vol te houden. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u ook tips met andere mantelzorgers uitwisselen. Het is prettig om ervaringen met elkaar te delen. Ook kunt u denken aan een maatje voor degene voor wie u zorgt, zodat u er even tussenuit kunt. Het belangrijkste is dat u de ondersteuning krijgt die het beste bij u en uw situatie past.

Voor vragen kunt u terecht bij de coördinator van het mantelzorgsteunpunt, Frederike Burgers. Haar telefoonnummer is 06-22615246 of u kunt haar mailen: frederikeburgers@welzijnrivierstroom.nl.

Kijk op www.welzijnrivierstroom.nl voor meer informatie over de diensten van het Mantelzorgsteunpunt.