Bedrijfsbezoek aan Van Soest Champi-Mer in Kesteren

Onlangs bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Van Soest Champi-Mer in Kesteren. De heer Henk Roodbeen vertelde over de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van het bedrijf en leidde het college rond.

Van Soest Champi-Mer

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en verwerken van champignons. Dat bleek een goede beslissing. In de loop der jaren breidde het bedrijf uit en kwamen er bedrijfshallen bij alsmede nieuwe productielijnen. Nu, anno 2017, wordt er 20 ton champignons per uur verwerkt en geldt Champi-Mer als absolute wereldmarktleider op het gebied van diepgevroren champignons en de verwerking van diverse champignonproducten. De groei van de markt zit vooral in de verandering van toepassingen van het product en in de transformatie van conserven naar diepvriesproducten. Bij het transport van de champignonproducten wordt onder andere samengewerkt met transportbedrijf Van der Linden uit Kesteren.

Van Soest Champi-Mer

Bij Van Soest Champi-Mer werken momenteel 60 mensen in vaste dienst die voor het grootste deel uit de regio afkomstig zijn. Daarnaast wordt gewerkt met een flexibele schil van personeel. Het bedrijf heeft een goede samenwerking met de scholen en neemt ook deel aan het project School & Jobs waarin Helicon, Pantarijn, Van Lodenstein College en de Ondernemersvereniging Neder-Betuwe samenwerken.

De nieuwbouw-uitbreiding van Van Soest Champi-Mer in Kesteren is duurzaam gebouwd volgens de richtlijnen van het BREEAM-NL keurmerk. Hiervoor ontving men het BREEAM-NL Certificaat met een totaalscore van 5 sterren (‘outstanding’) voor de verschillende duurzaamheidscategorieën. Op 14 september 2017 werd een open dag gehouden voor personeel in inwoners en op 15 september vond de feestelijke opening van de nieuwbouw in Kesteren plaats.

Het college en de directie van Van Soest Champi-Mer zijn blij met de wederzijdse belangstelling en met het bedrijfsbezoek. Met de bedrijfsbezoeken wil het college de banden met het bedrijfsleven in Neder-Betuwe versterken.