Alcohol in Neder-Betuwe

Op 9 november 2017 heeft de gemeenteraad het ‘Preventie- en Handhavingsplan voor de uitvoering van de Drank- en Horecawet 2018-2022’ vastgesteld.

Op 9 november 2017 heeft de gemeenteraad het ‘Preventie- en Handhavingsplan voor de uitvoering van de Drank- en Horecawet 2018-2022’ vastgesteld dat ingaat op 1 januari 2018.

Zo een plan is niet helemaal nieuw, ook voor de jaren 2014-2018 is hieraan uitvoering gegeven in onze gemeente. Educatie, preventie en handhaving zijn de belangrijkste factoren in het plan.

Beoogd effect

• Dat de gemeente voldoet aan de Drank- en Horecawet
  • Zoveel mogelijk voorkomen dat jongeren tot 18 jaar alcohol drinken
  • Zoveel mogelijk voorkomen dat volwassenen vanaf 18 jaar overmatig drinken (overmatig drinken is voor vrouwen meer dan 7 standaardglazen per week, mannen meer dan 14 standaardglazen per week). De focus ligt hierbij op jongeren van 18 t/m 24 jaar

Het plan is hier na te lezen.

Meer informatie?

Team Vergunningverlening & Handhaving, mevrouw M. Guiljam-van der Vegt