Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Van Veenendaal-Kool uit Kesteren

Op dinsdag 25 juli was het vijftig jaar geleden dat de heer J. van Veenendaal en mevrouw M.M.M. van Veenendaal-Kool trouwden.

Op dinsdag 25 juli was het vijftig jaar geleden dat de heer J. van Veenendaal en mevrouw M.M.M. van Veenendaal-Kool trouwden. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Rob Benschop het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Veenendaal

De wieg van zowel Jaap als Maaike stond in Rhenen. Hier zijn ze ook in 1967 in de Cunerakerk getrouwd. Na het huwelijk woonde echtpaar Van Veenendaal nog anderhalf jaar in Rhenen. Via Ede zijn ze uiteindelijk in 1987 in Kesteren terecht gekomen. Het echtpaar kreeg drie kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. De heer Van Veenendaal is al zo’n 45 jaar pianostemmer/ pianotechnicus en mevrouw Van Veenendaal heeft een handwerkzaak. Ook geeft zij al ongeveer 37 jaar, tot op de dag van vandaag, les in kantklossen.

Echtpaar Van Veenendaal
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Ondanks dat Jaap en Maaike allebei in Rhenen woonden, kenden zij elkaar nog niet. Mijnheer Van Veenendaal had mevrouw Kool eerder ontdekt en ging ‘op speurtocht’. “Hij stond op een keer bij de uitgang van catechisatie en fietste met me mee. Ook stond hij elke dag na schooltijd op me te wachten. We hadden niks afgesproken, hij stond er gewoon. Waarschijnlijk had hij zo z’n bronnen om erachter te komen wat mijn schooltijden waren”, vertelt Maaike van Veenendaal lachend. Na een verkeringsperiode van twee-en-een-half jaar zijn Jaap en Maaike getrouwd.

Vanzelfsprekend staat het echtpaar stil bij hun gouden huwelijksjubileum: schoondochter maakt een bruidstaart, er wordt een fotoreportage gemaakt en daarna is er verrassing voor de genodigden.

Uitgelicht