Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Breunisse-Hendriks uit Dodewaard

Op vrijdag 14 juli was het vijftig jaar geleden dat de heer J.H. Breunisse en mevrouw C. Breunisse-Hendriks uit Dodewaard trouwden.

Op vrijdag 14 juli was het vijftig jaar geleden dat de heer J.H. Breunisse en mevrouw C. Breunisse-Hendriks uit Dodewaard trouwden. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Hans Keuken het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Breunisse
Foto door Foto Van Beek, Dodewaard

De wieg van zowel Henk (77) als Corry (75) stond in Dodewaard. Hier zijn ze ook in 1967 getrouwd en binnen Dodewaard zijn ze drie keer verhuisd. Het echtpaar kreeg twee dochters en vijf kleinkinderen.

De heer Breunisse heeft 31 jaar bij de Landbouwhogeschool in Wageningen gewerkt. Hij verzorgde daar de planten voor de studenten. Mevrouw Breunisse heeft jarenlang het gezin waar zij uit kwam verzorgd. “Het was een groot gezin en eentje bleef er thuis om te zorgen. Dat was ik, maar ik vond het erg leuk”. Later zorgde zij voor haar eigen gezin en haar moeder die bij hen op het terrein woonde.

Henk en Corry kenden elkaar al jaren, omdat ze in hetzelfde dorp woonden. Na afloop van een dansavond in Ochten bracht Henk Corry naar huis en toen is de vonk overgeslagen. Na enkele jaren verkering werden er in Dodewaard nieuwe huizen gebouwd. Toen zij daarvoor in aanmerking kwamen, zijn Henk en Corry getrouwd.

Samen met familie en vrienden viert het jubilerende echtpaar een feestje in De Engel.

Uitgelicht