KAKaanpak: 27 december 2017

We wensen u en uw hond een heel fijne oudjaarsavond en natuurlijk nogmaals een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

Logo

In deze rubriek houden wij u twee-wekelijks op de hoogte van uw en onze vorderingen KAKAANPAK. Samen streven wij naar een hondenpoep-vrije gemeente!

Overlast door hondenpoep? Afvalbakken niet op de juiste plaats? Meld het via onze website onder: 'melding/klacht openbare ruimte'. U kunt ons ook benaderen via info@nederbetuwe.nl

Kakbericht

Met het oog op vuurwerk en veiligheid is tussen kerst en oudjaar een groot deel van de (hondenpoep)afvalbakken buiten gebruik. Vorige week is de AVRI al begonnen met het afsluiten of verwijderen van de eerste bakken. Dit betekent dat voor korte tijd het poepzakje misschien mee naar huis moet. Wij rekenen op uw begrip en adviseren dubbele zakjes! In het nieuwe jaar zijn de bakken zo snel mogelijk weer voor u beschikbaar.

Vuurwerkangst

Voor sommige honden is vuurwerk een nachtmerrie. Op het internet worden diverse maatregelen aangereikt om de angst van onze lieve viervoeters te verminderen. Dit varieert van een voorbereidende vuurwerktraining, massage en rustige muziek, tot kalmerende middelen en een thundershirt (een strak kalmerend kledingstuk). Links naar enkele informatieve sites vindt u onderaan deze tekst. KAKaanpak zette echter alvast wat oudejaarsdag-tips voor u op een rijtje:

  • Probeer uw hond zoveel mogelijk uit te laten op de meest rustige tijden. Kies indien mogelijk ‘s avonds voor een snel plasje in de tuin. Laat de hond op oudjaarsavond voor tien uur uit.
  • Als uw hond ergens wegkruipt, dwing hem dan niet tot iets anders. Maak eventueel daar ter plekke een schuilplek. Gebruik een laken of deken.
  • Sluit de gordijnen, doe het licht aan en zet radio, TV of muziek aan. Prikkels van buiten vallen dan minder op.
  • Gedraag u zo normaal mogelijk. Straf uw hond niet bij een angstige reactie. Maar troost hem ook niet overdreven. Hierdoor bevestigt u dat er iets mis is en dat zijn angst terecht is.
  • Geef uw hond later op de avond iets lekkers zoals een goed bot, kluiven leidt af.
  • Kalmerende middelen zijn niet ideaal. Sommige zijn spierverslappers waardoor de hond rustig lijkt, maar angstig is zonder te kunnen reageren. Overleg altijd met een dierenarts over de juiste medicatie indien u toch een kalmeringsmiddel overweegt.

Meer uitgebreide informatie kunt u vinden op:

Rest ons alleen nog om u en uw hond een heel fijne oudjaarsavond te wensen en natuurlijk nogmaals een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

KAK oudjaar

Uitgelicht