Financiële uitbuiting ouderen!

Welzijn Rivierstroom vraagt inwoners op te letten op financiële uitbuiting van ouderen. Zij vindt het opvallend hoe vaak dit nog niet opgemerkt wordt en wil meer aandacht voor dit onderwerp.

Financiële uitbuiting gaat vaak heel ongemerkt. Het begint soms dat iemand boodschappen voor een ouder iemand doet en dan ook de eigen boodschappen met dat geld afrekent. Of iemand die de rekening beheert van haar moeder en ook geld overmaakt naar haar eigen rekening.

Financiële uitbuiting is niet altijd te voorkomen, maar het is wel goed als iedereen er op let. Ook kun je een aantal maatregelen nemen om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van oudere inwoners. Ook voor mantelzorgers goed om te weten.

Meer informatie en tips om financiële uitbuiting van ouderen te voorkomen is te vinden op www.vooreenveiligthuis.nl. Inwoners die twijfelen of er misbruik wordt gemaakt kunnen ook altijd contact opnemen met veilig thuis op 0800 2000.

Welzijn Rivierstroom adviseert iedereen die voor zijn vader of moeder zorgt op deze website te kijken. Inwoners kunnen bij zorgen ook altijd contact opnemen met de gemeente. Meer informatie over dit bericht bij Welzijn Rivierstroom op 0344-602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl.

Uitgelicht